Κλιμακώνεται η ένταση στη Λωρίδα της Γάζας καθώς μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ πραγματοποίησαν νέες επιδρομές κατά στόχων, χωρίς αυτή τη φορά να προκληθούν τραυματισμοί, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι αεροπορικές επιθέσεις σημειώθηκαν σε ακατοίκητη περιοχή προς τα δυτικά της πόλης της Γάζας, όπου βρίσκεται βάση εκπαίδευσης των Ταξιαρχιών του αλ-Κασάμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, και ενός τομέα στα ανατολικά της πόλης, όπου υπάρχει ο ακατοίκητος προσφυγικός καταυλισμός Νουσιράτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού που ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο για το περιστατικό δήλωσε ότι τα αεροσκάφη επιτέθηκαν σε αποθήκη όπλων στο κέντρο του παλαιστινιακού εδάφους, και σε δύο τοποθεσίες εκτόξευσης πυραύλων στο βόρειο τμήμα.

Οι επιδρομές αυτές έρχονται μετά το νέο ξέσπασμα της βίας στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, σε μια περίοδο όπου πληθαίνουν οι «φωνές» εντός του Ισραήλ για έναρξη μεγάλων στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Παλαιστίνη.

Μέχρι στιγμής έξι Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και περίπου 35 έχουν τραυματιστεί, ενώ από την ισραηλινή πλευρά έχουν χάσει τη ζωή τους 8 στρατιώτες, με τέσσερις να μεταφέρονται τραυματισμένοι σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης