Στιγμές πανικού έζησε ένα ζευγάρι Άγλλων ηλικιωμένων μόνιμων κάτοικων Κύπρου, στη Λάρνακα, όταν διερχόμενοι με το αυτοκίνητο τους στον πεζόδρομο Φοινικούδων, γύρω στις 20.30 το βράδυ της Τετάρτης, είδαν γερανό που βρισκόταν στην περιοχή, να πέφτει πάνω στο αυτοκίνητο τους και να το καταπλακώνει κυριολεκτικά. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι οι δύο ηλικιωμένοι γλύτωσαν από θαύμα. Μέχρι και τις 22.00, η Πυροσβεστική Υπηρεσία προσπαθούσε να απεγκλωβίσει τον οδηγό του οχήματος, αφού αρχικά απεγκλώβισαν τη συνοδηγό.

Όλα ξεκίνησαν, όταν οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, έκαναν τον γερανό να στριφογυρίζει. Στη συνέχεια, ο γερανός δεν άντεξε την πίεση από τον ανεμοστρόβιλο που πέρασε από την περιοχή, και κατέρρευσε με αποτέλεσμα να καταπλακώσει δύο αυτοκίνητα και να προκαλέσει ζημιές σε δύο άλλα. O γερανός είχε τοποθεηθεί στην περιοχή για τις εργασίες σε ανεγειρόμενο κτήριο στη Λεωφόρο Αθηνών.
Η Αστυνομία Λάρνακας, έλαβε την πληροφόρηση γύρω στις 20.35 και αμέσως δυνάμεις τις πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο και άρχισαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για απεγκλωβισμό των δύο ηλικιωμένων που παγιδεύτηκαν στο όχημα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφόρηση για την κατάσταση της υγείας της. Γύρω στις 22.00 η πυροσβεστική κατάφερα να απεγκλωβίσει και τον οδηγό του οχήματος.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λίζα Κεμιζτή, έκανε λόγο για εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση της Υπηρεσίας, τονίζοντας: «Χρειάστηκε άλλος γερανός για να μετακινηθεί ο γερανός που κατέπεσε. Επιστρατεύθηκαν συνολικά 8 άτομα ενώ την όλη επιχείρηση συντόνιζε ο ίδιος ο Αναπληρωτής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγγολας». Εξήγησε επίσης ότι λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της, πρώτα έγιναν προσπάθειες για απεγκλωβισμό της γυναίκας, ενώ μεσολάβησαν 40 περίπου λεπτά για τον απεγκλωβισμό του άντρα.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: sigmalive

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης