Το Πεντάγωνο εκτίμησε την Τρίτη ότι το βιβλίο που γράφτηκε από ένα πρώην μέλος της ομάδας Navy Seals (του αμερικανικού πολεμικού Ναυτικού) για την επιδρομή κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν τον Μάιο του 2011, περιέχει ευαίσθητες και διαβαθμισμένες πληροφορίες που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν δικαστικές διώξεις εναντίον του συγγραφέα του.

«Πιστεύουμε ότι αυτό το βιβλίο περιέχει διαβαθμισμένες πληροφορίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζορτζ Λιτλ, ανήμερα της πρώτης ημέρας κυκλοφορίας του επίμαχου βιβλίου «No easy day» («Μία δύσκολη ημέρα»).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Πέμπτη το βράδυ, ο επικεφαλής δικηγόρος του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας είχε απευθύνει προειδοποίηση προς τον συγγραφέα, υπογραμμίζοντας ότι είχε παραβιάσει μια συμφωνία μη- αποκάλυψης, που είχε υπογράψει όταν ήταν στην ενεργό υπηρεσία. Αλλά μέχρι στιγμής, οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου δεν έχουν απαντήσει αν γνωρίζουν αν το βιβλίο περιέχει πραγματικά πληροφορίες διαβαθμισμένες ως απόρρητες.

Ο Λιτλ πρόσθεσε ότι το υπουργείο είναι στη διαδικασία της εξέτασης όλων των πιθανών νομικών διαδικασιών. «Υπάρχουν πολλές δυνατότητες, αλλά δεν σκοπεύω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες», τόνισε. Ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι ο συγγραφέας του βιβλίου θα έπρεπε να έχει υποβάλει το βιβλίο του πριν από τη δημοσίευσή του στο Πεντάγωνο, σύμφωνα με την «κοινή λογική». Την Παρασκευή, ο δικηγόρος της πρώην «φώκιας» (σ.σ. το αμερικανικό seal σημαίνει φώκια στα ελληνικά) είχε διαβεβαιώσει ότι ο πελάτης του δεν έχει παραβιάσει οποιαδήποτε ρήτρα εμπιστευτικότητας που τον δέσμευε με το Πεντάγωνο.

Διαβάστε επίσης Η «φώκια» που εξουδετέρωσε τον Μπιν Λάντεν, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012, 18:28

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεχόταν απειλές για τη ζωή του, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012, 07:57

“Έτσι εκτελέστηκε ο Μπιν Λάντεν”, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012, 18:26

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης