Η Straumann, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής οδοντικών εμφυτευμάτων, περικόπτει άλλο ένα 8% του προσωπικού της και προβαίνει σε διοικητικές αλλαγές καθώς οι συνθήκες της αγοράς επιδεινώνονται.

Η ελβετική εταιρεία και η αντίπαλός της Nobel Biocare βρίσκονται αντιμέτωπες με ασθενή ζήτηση στην κυριότερη αγορά τους, την Ευρώπη, καθώς οι πελάτες τους, που αντιμετωπίζουν σε όλο και μεγαλύτερους αριθμούς οικονομική στενότητα, αποφεύγουν να ζητούν οδοντιατρική φροντίδα εκτός εάν είναι εντελώς απαραίτητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισπεύδοντας την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της που επρόκειτο να γίνει το πρωί της Τρίτης, η Straumann ανέφερε ότι τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 6% το πρώτο τρίμηνο του έτους στα 175 εκατ. ελβετικά φράγκα (περίπου 142,4 εκατ. ευρώ).

«Αν και η εξέλιξη των εσόδων ήταν σταθερή στη βόρεια Αμερική και θετική στην Κίνα και στη Λατινική Αμερική, η μεγάλη ευρωπαϊκή και ιαπωνική αγορά υποχώρησαν κι άλλο λόγω της αδύναμης οικονομίας και του ανταγωνισμού από εταιρείες με χαμηλότερο κόστος», σημείωσε η Straumann σε ανακοίνωσή της.

Η Nobel Biocare είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι τα καθαρά κέρδη της μειώθηκαν κατά 1,2% το πρώτο τρίμηνο, λόγω των ασθενών αγορών σε Ευρώπη και Ιαπωνία, που βάρυναν στις πωλήσεις των υψηλής ποιότητας θεραπειών και προϊόντων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Straumann είχε ήδη ανακοινώσει τον Οκτώβριο ότι σχεδίαζε να μειώσει το προσωπικό της κατά 6% σε διεθνές επίπεδο.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης