Η κυβέρνηση του προέδρου των Η.Π.Α., Barack Obama, κάλεσε εκ νέου, την Παρασκευή, τις Αρχές της Κούβας να απελευθερώσουν άμεσα έναν Αμερικανό πολίτη, ο οποίος έχει καταδικαστεί για κατασκοπεία.

Με ανακοίνωσή της, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α., Victoria Nuland, ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας του Alan Gross έχει επιδεινωθεί, εκφράζοντας τους φόβους της για το κατά πόσο η Αβάνα του προσφέρει την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχει χάσει πάνω από 45 κιλά από την ημέρα που συνελήφθη. Πάσχει από οξεία εκφυλιστική αρθρίτιδα και δεν είναι πλέον ικανός να βαδίσει στο κελί του. Έχει και άλλα προβλήματα υγείας που του προκαλούν πόνο και χρειάζονται θεραπεία. Καλούμε την κυβέρνηση της Κούβας να απελευθερώσει τον Alan Gross και να του επιτρέψει να γυρίσει πίσω στην οικογένειά του», σημείωσε.

Ο 63χρονος άνδρας είχε συλληφθεί στην Αβάνα τον Δεκέμβριο του 2009 και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη για κατασκοπεία. Εργαζόταν με σύμβαση στο πλαίσιο ενός προγράμματος του υπουργείου Εξωτερικών (με μυστική χρηματοδότηση από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών) με στόχο την προώθηση πολιτικών αλλαγών στην Κούβα διαμέσου της αύξησης της πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης:
Ζητούν την απελευθέρωση Αμερικανού κρατουμένου, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011, 06:05

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης