Το Ισραήλ δέχεται από χθες μαζική επίθεση στα κεντρικά συστήματα πληροφορικής του, αλλά έχει καταφέρει προς το παρόν να περιορίσει τις ζημιές χάρη σε μια αρκετά καλή προετοιμασία (σ.σ.: τουλάχιστον σε σχέση με ό,τι συνέβη κατά την αντίστοιχη επίθεση του 2012), όπως διαβεβαίωσε σήμερα ένας από τους εγκυρότερους Ισραηλινούς ειδικούς στην πληροφορική.

Οι Anonymous ανακοίνωσαν χθες ότι θα πραγματοποιήσουν σήμερα μια μεγάλη επίθεση στους ισραηλινούς ιστότοπους, με στόχο «να σβήσει το Ισραήλ από τον κυβερνοχώρο», ως ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, μέχρι νωρίς σήμερα το μεσημέρι, οι ζημιές ήταν «λίγο ως πολύ ανύπαρκτες», όπως διαβεβαίωσε μιλώντας στον ραδιοσταθμό του στρατού ο καθηγητής Γιτζάκ Μπεν Ίσραελ – ιδρυτής ενός εθνικού κέντρου κατά της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο, το οποίο λειτουργεί υπό το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Η επίθεση έπληξε ιδιαίτερα τους ιστότοπους του πρωθυπουργού, των Υπουργείων Άμυνας και Παιδείας, καθώς και εκείνον της Στατιστικής Υπηρεσίας, όλες όμως οι ιστοσελίδες σήμερα φαίνεται ότι λειτουργούν κανονικά.

«Οι Αnonymous δεν έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν τις ουσιαστικές υποδομές της χώρας. Αν συνέβαινε αυτό, δεν θα είχαν ανακοινώσει την επίθεση εκ των προτέρων» εξήγησε ο Μπεν Ίσραελ, προσθέτοντας πως η οργάνωση επεδίωκε μάλλον να ανοίξει εκ νέου ο διάλογος για την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση. «Η χώρα ήταν καλύτερα προετοιμασμένη απ’ ό,τι πριν από έναν χρόνο, κατά τη διάρκεια ενός κύματος επιθέσεων εναντίον του Χρηματιστηρίου, της (αεροπορικής εταιρείας) «El Al» και άλλων ιστότοπων. Αυτήν τη φορά, η επίθεση είναι πιο μαζική και έντονη, αλλά είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι» επέμεινε ο ίδιος, αναφερόμενος σε επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2012.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης