Ουκρανικό αεροσκάφος επλήγη από πυρά προερχόμενα από τη Σλαβιάνσκ, πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκεται στα χέρια φιλορώσων αυτονομιστών, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας. Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζητεί την ενεργοποίηση αντιτρομοκρατικής επιχείρησης μετά το θάνατο ενός πολιτικού στα ανατολικά της χώρας.

«Άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον του αεροσκάφους AN-30 της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο πραγματοποιούσε αναγνωριστική πτήση πάνω από τη Σλαβιάνσκ. Επλήγη από πολλές σφαίρες», όμως προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα, αναφέρει μια ανακοίνωση του υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, ο εκτελών χρέη προέδρου Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ ζήτησε την επανέναρξη των «αντιτρομοκρατικών» όπως τις χαρακτηρίζει, επιχειρήσεων μετά το θάνατο ενός πολιτικού που ανήκει στην παράταξή του. Το πτώμα του άντρα φέρει σημάδια βασανισμού.

Στη δήλωσή του ο Τουρτίνοφ κάνει λόγο για «άγρια βασανισμένα» πτώματα που έχουν βρεθεί κοντά στο Σλαβιάνσκ, που βρίσκεται υπό την κατοχή φιλορώσων αυτονομιστών. Μια σωρός ανήκει στον Βολόντιμιρ Ρυμπακ, μέλος του κόμματος του Τουρτσίνοφ, ο οποίος είχε πρόσφατα απαχθεί από «τρομοκράτες».

«Αυτά τα εγκλήματα γίνονται με την πλήρη υποστήριξη και ανοχή της Ρωσίας», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος. «Ζητώ από τις δυνάμεις ασφαλείας να επανενεργοποιήσουν και να φέρουν εις πέρας αποτελεσματικά αντιτρομοκρατικά μέτρα, με σκοπό την προστασία των Ουκρανών πολιτών που ζουν στα ανατολικά της χώρας από τους τρομοκράτες, δήλωσε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης