H Δαμασκός κατηγόρησε την Πέμπτη τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, ότι «ψεύδεται» όσον αφορά στον οπλισμό που βρέθηκε και κατασχέθηκε μέσα σε πολιτικό αεροσκάφος συριακών αερογραμμών, το οποίο προερχόταν από τη Μόσχα και υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στην Άγκυρα.

«Ο Τούρκος πρωθυπουργός συνεχίζει τις ψευδείς δηλώσεις του που έχουν ως στόχο να δικαιολογήσουν την εχθρική συμπεριφορά της κυβέρνησής του απέναντι στη Συρία. Οι κατηγορίες αυτές είναι ψευδείς και στερούνται λογικής βάσης. Το αεροπλάνο δεν μετέφερε κανένα απαγορευμένο υλικό και κανένα όπλο. Αυτή που παραβίασε τις διεθνείς συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο όσον αφορά στην πολιτική αεροπορία είναι η Τουρκία η οποία έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι δηλώσεις του δεν είναι αξιόπιστες», προστίθεται.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε ανακοινώσει ότι το φορτίο του αεροπλάνου περιελάμβανε πυρομαχικά και εξοπλισμό που προέρχονταν από ένα ρωσικό οργανισμό και είχαν ως παραλήπτη το υπουργείο Άμυνας της Συρίας. Σημειώνεται ότι οι ρωσικές Αρχές διέψευσαν ότι υπήρχαν όπλα μέσα στο αεροπλάνο.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης