Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες που δείχνουν τη συντριβή ενός ελικοπτέρου, το οποίο έχει δεχτεί νωρίτερα τα πυρά αντικαθεστωτικών στη Συρία.

Το ερασιτεχνικό video αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο το Σάββατο και σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές το περιστατικό εκτυλίχθηκε πολύ κοντά στην αεροπορική βάση Μέναχ, περίπου 6 χλμ. βόρεια από το Χαλέπι. Πρόκειται για το δεύτερο ελικόπτερο του κυβερνητικού στρατού που καταρρίπτουν μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού μέσα σε μια εβδομάδα, αντικατοπτρίζοντας την κλιμάκωση της βίας στην ασιατική χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτιμάται ότι πάνω από 70.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τα μέσα Μαρτίου του 2011 όταν και ξεκίνησαν οι πρώτες μαζικές αντιδράσεις κατά του προέδρου Bashar al-Assad. Μέχρι στιγμής όλες οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για να «περάσει» ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., το οποίο θα καταδικάζει το καθεστώς της Δαμασκού, έχουν μπλοκάρει στην αμετακίνητη στάση της Ρωσίας, που συνεχίζει να στηρίζει σθεναρά την κυβέρνηση.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πληθύνει οι αναφορές για σχέδιο εξοπλισμού των αντικαθεστωτικών από χώρες της Δύσης.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης