«Πρόκληση» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τις αποκαλύψεις των Panama Papers για offshore λογαριασμούς, που παραπέμπουν στον ίδιο μέσω ανθρώπων του στενού του φιλικού περιβάλλοντος, ενώ «κατήγγειλε» ότι η γερμανική εφημερίδα που βρίσκεται πίσω από τις αποκαλύψεις –η Suddeutsce Zeitung– εξαρτάται οικονομικά από την αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs.

Απαντώντας ζωντανά σε τηλεφωνικές ερωτήσεις, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται πίσω από τη διαρροή και ότι τα ρεπορτάζ του Τύπου έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν αμφιβολίες απέναντι σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ξένες δυνάμεις δεν πρέπει να επιβάλλουν όρους στη Ρωσία από τη θέση του ισχυρού. «Δεν πρέπει να ενεργούν από τη θέση του ισχυρού, να επιβάλλουν ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες, αλλά οφείλουν να ενεργούν με σεβασμό απέναντι σε όλους τους εταίρους τους και φυσικά απέναντι στη Ρωσία», είπε επίσης.

Ο Πούτιν εμφανίσθηκε προς τους συμπατριώτες του αισιόδοξος για τις προοπτικές της ρωσικής οικονομίας, η οποία περνά μακροχρόνια ύφεση, αλλά αναμένεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη από το επόμενο έτος, θεωρεί ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης