Την απόφασή τους να προχωρήσουν σε μεγαλύτερη απομάκρυνση υπαλλήλων από το προξενείο τους στη Λιβύη γνωστοποίησαν οι Η.Π.Α., μετέδωσε του Associated Press.

Με επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α. αναφέρει ότι οι πρώτες αποχωρήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα και εντάσσονται σε μια σειρά μέτρων προστασίας του προσωπικού που βρίσκεται στην αφρικανική χώρα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που θα αποσυρθούν από την πρεσβεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για μια προσωρινή απομάκρυνση περισσοτέρων υπαλλήλων, καθαρά για λόγους ασφαλείας. Θα επανεξετάσουμε τη στάση μας και πάλι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με στόχο να επιστρέψουν στις θέσεις τους, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν», εξήγησε Αμερικανός αξιωματούχος ο οποίος εντάσσεται στη συνοδεία της Hillary Clinton στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε..

Η διεθνής κοινότητα παραμένει σοκαρισμένη από τον θάνατο του Christopher Stevens, του Αμερικανού πρεσβευτή που σκοτώθηκε το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου στη διάρκεια επίθεσης ενόπλων με ρουκέτες στο προξενείο της χώρας στη Βεγγάζη (ανατολικό τμήμα της Λιβύης).

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης