Οι ανησυχίες για τις προεκτάσεις των νέων κυρώσεων που προωθούν οι ηγέτες της Δύσης επί της Ρωσίας επανήλθαν στις αμερικανικές αγορές, με τους δείκτες να κλείνουν τελικά την Τρίτη με αρνητικά πρόσημα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,42% στις 16.912,11 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση 0,05% στις 4.442,70 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,45% στις 1.969,95 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις σε όλες τις μεγάλες τράπεζες στις οποίες το ρωσικό δημόσιο κατέχει άνω του 50% των μετοχών, εκτός από την Sberbank. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να «παγώσει» τα περιουσιακά στοιχεία τεσσάρων Ρώσων επιχειρηματιών που πρόσκεινται στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με την κατηγορία ότι επωφελήθηκαν από την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας ή ότι υποστήριξαν έμπρακτα την αποσταθεροποίηση της ανατολικής Ουκρανίας..

Στο ταμπλό, η Merck κέρδισε 2%, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη β΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 2 δισ. δολάρια ή 68 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 906 εκατ. δολαρίων ή 30 σεντς ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Άλμα 14% σημείωσε η Windstream Holdings, η οποία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διασπάσει από τον εταιρικό κορμό τις δραστηριότητες τηλεπικοινωνιών και να τις εντάξει σε νέο επενδυτικό σχήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα, η Herbalife υποχώρησε κατά 12%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη ανά μετοχή το δεύτερο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκαν σε 1,55 δολάρια, ενώ οι αναλυτές τα ανέμεναν σε 1,57 δολάρια.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στις 90,9 μονάδες, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2007.

Επίσης, κατά 1,1% ενισχύθηκε τον Μάιο ο δείκτης τιμών κατοικιών Case-Shiller, ενώ σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση οι τιμές υποχώρησαν κατά 0,3%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης