Ένα χρόνο μεταγενέστερα και παρακάμπτοντας το 2013, αναφέρθηκε για το 2014 ο Ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός πρωθυπουργός διατύπωσε την εκτίμηση ότι το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά έναρξης της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στην El Mundo ο κ. Rajoy δήλωσε χαρακτηριτικά: «Έχω την πεποίθηση πως το 2014 θα είναι ένας χρόνος οικονομικής ανάπτυξης και νέων θέσεων εργασίας».

Σημειώνεται ότι το Νοέμβριο ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 74.296 άτομα στους 4,91 εκατ. ανέργους.

Η Ισπανία διαθέτει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Eurostat. Περισσότερο από το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού της Ισπανίας ήταν άνεργο τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο Ισπανός πρωθυπουργός σημείωσε πως η κυβέρνησή του αναμένεται να διατηρήσει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων έως και το τέλος του τρέχοντος τριμήνου, ενώ παραδέχτηκε πως αν και το οικονομικό σενάριο του 2013 είναι πιο αισιόδοξο για την Ισπανία, η μάχη δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Τέλος, στις κορυφαίες ανησυχίες γύρω από την οικονομία ο κ. Rajoy τοποθέτησε τις πολιτικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της απόσπασης της επαρχίας της Καταλονίας από την Ισπανία, σύμφωνα πάντα με την El Mundo.

Επιμέλεια: Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης