«Μικρό» καλάθι κρατούν διεθνείς αναλυτές για τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης Ολάντ-Πούτιν στη Μόσχα. Ο πρόεδρος της Γαλλίας μεταβαίνει στη ρωσική πρωτεύουσα προκειμένου να συνομιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του για το ενδεχόμενο στενότερης συνεργασίας στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Χαλιφάτου και να ασκήσει πιέσεις για μια πολιτική λύση στη Συρία.

Η συνάντηση των δυο ηγετών πραγματοποιείται στον απόηχο των αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι και στην κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά πυρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την ταύτιση απόψεων με τον Μπαράκ Ομπάμα την Τρίτη στον Λευκό Οίκο στην κατεύθυνση ενίσχυσης των επιχειρήσεων κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου, οι Γάλλοι αξιωματούχοι υποβαθμίζουν κάπως την προοπτική επίτευξης του αρχικού μεγάλου στόχου του Φρανσουά Ολάντ για μεγάλο συνασπισμό που θα περιελάμβανε τόσο τη Ρωσία όσο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως μεταδίδει το Reuters, η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία την Τρίτη δείχνει να έβαλε τέλος σε μια τέτοια συζήτηση, αφήνοντας ανοιχτό μόνο το πεδίο προσπάθειας για καλύτερη συνεργασία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, που επικαλείται Γάλλους αξιωματούχους, ο Φρανσουά Ολάντ έχει καλή σχέση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ωστόσο θεωρεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος κάνει ελάχιστα ώστε να αποφύγει παράπλευρες απώλειες (στις τάξεις των αντικαθεστωτικών) κατά τη διάρκεια των ρωσικών βομβαρδισμών στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης