Ο σεισμός του Αυγούστου στην Ιταλία, που κόστισε τη ζωή σε 297 ανθρώπους, προκάλεσε ζημίες ύψους τουλάχιστον τεσσάρων δισ. ευρώ, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Ρέντσι, ο οποίος ζητεί τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιονομική ευχέρεια κινήσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς προετοιμάζει τον προϋπολογισμό του 2017, δήλωσε ότι αναμένεται οι σχετιζόμενες με τον σεισμό δαπάνες να εξαιρεθούν από τα ευρωπαϊκά όρια για το δημοσιονομικό έλλειμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε αν αυτές οι δαπάνες περιλαμβάνουν μόνο την άμεση βοήθεια και τις προσπάθειες ανοικοδόμησης των πόλεων που επλήγησαν ή και τις δαπάνες που σχετίζονται με ένα ευρύτερο σχέδιο για την αντισεισμική προστασία των κτηρίων της Ιταλίας.

Όπως είπε, τα χρήματα που δαπανώνται για την κατασκευή αντισεισμικών σχολικών κτηρίων στην Ιταλία θα εξαιρεθούν από το Σύμφωνο Σταθερότητας της Ε.Ε. Ωστόσο, όπως σχολιάζει το Reuters, μένει να αποδειχθεί αν η Κομισιόν θα συμφωνήσει με αυτήν την προσέγγιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης