Ο Γερμανός πολιτικός και πρόεδρος του γερμανορωσικού φόρουμ Ματίας Πλάτσεκ ασκεί κριτική στη γερμανική κυβέρνηση για τις αναπόδεικτες κατηγορίες που εκείνη εκτοξεύει κατά της Μόσχας.

«Να τι κάνουμε», λέει ο Πλάτσεκ. «Έχουμε υπόνοιες για κάποιον. Τον σκοτώνουμε και μετά αρχίζουμε να μαζεύουμε αποδείξεις περί της ενοχής του. Αλλά έτσι ανατρέπουμε ολόκληρο το νομικό σύστημα στη Γερμανία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει να γίνεται το αντίθετο. «Συλλέγουμε αποδείξεις, αναμένουμε το αποτέλεσμα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων και ύστερα τα παρουσιάζουμε στη Ρωσία και αναζητούμε δρόμους διεξόδου».

Ο Πλάτσεκ τονίζει ότι η ιστορία των σχέσεων της Γερμανίας με τη Ρωσία είναι γεμάτη από «τραγικές σελίδες», έτσι το Βερολίνο έχει ιδιαίτερη υποχρέωση έναντι της Μόσχας να συμβάλει στη μετάβαση από την όξυνση της κατάστασης στο διάλογο.

«Αν κυριαρχήσει το συναίσθημα και το ξετύλιγμα του πλέγματος της όξυνσης τότε αυτό θα έχει τραγικές συνέπειες. Σήμερα, στην ημερήσια διάταξη μπαίνει η διατήρηση της ειρήνης στην Ευρώπη», καταλήγει ο Γερμανός πολιτικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης