Οι ρωσικές δικαστικές Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα την έναρξη διεξαγωγής έρευνας για «οικονομική απάτη και ξέπλυμα χρήματος» εις βάρος του Αλεξέι Ναβάλνι, ηγετικού στελέχους του ρωσικού αντιπολιτευτικού κινήματος κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Ξεκίνησε έρευνα εις βάρος του Αλεξέι Ναβάλνι, του αδελφού του, Όλεγκ Ναβάλνι, και άλλων προσώπων για σύσταση συμμορίας για οικονομική απάτη και ξέπλυμα χρήματος» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία ξεκινά από την άνοιξη του 2008, σύμφωνα με την επιτροπή. Ο Όλεγκ Ναβάλνι, επικεφαλής μιας υπηρεσίας των ρωσικών ταχυδρομείων για τη μεταφορά δεμάτων εμπορευμάτων, «συνήψε με μια εταιρεία ξένων κεφαλαίων συμφωνία με απάτη», τονίζεται. Στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, «οι Όλεγκ και Αλεξέι Ναβάλνι διέπραξαν οικονομική απάτη τουλάχιστον 55 εκατομμυρίων ρουβλίων (1,3 εκατομμύριο ευρώ)», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο αντιπολιτευόμενος blogger κατά της διαφθοράς, Αλεξέι Ναβάλνι, έχει γίνει τον τελευταίο καιρό ένας από τους σημαντικότερους πολέμιους του προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης