Την περασμένη εβδομάδα, υποβλήθηκε στους συμμετέχοντες στη διάσκεψη της Αστάνα υπόδειγμα νέου συριακού συντάγματος που είχε προετοιμασθεί από ομάδα Ρώσων ειδικών.

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στην ειρηνευτική διάσκεψη που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Alexander Lavrentyev υπογράμμισε πως η Ρωσία δεν παρεμβαίνει με την πρόταση αυτή, αλλά παρουσιάζει ένα σχέδιο προς τους αντιπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης για να ξεκινήσει η διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τώρα πλέον η ρωσική αντιπροσωπεία περιμένει την αντίδραση των συμμετεχόντων εκπροσώπων της συριακής αντιπολίτευσης» πρόσθεσε ο Lavrentyev.

Αντίγραφο του προτεινόμενου προς συζήτηση συντάγματος δημοσιεύτηκε από το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik και σύμφωνα με αυτό στους Σύρους «θα εξασφαλίζεται η ασφάλεια, η ανεξαρτησία και η εδαφική κυριαρχία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προτεινόμενο σύνταγμα προβλέπει πως «θα αναγνωρίζεται το δικαίωμα να ζήσουν εν ειρήνη με φιλικές σχέσεις με άλλες χώρες και να οικοδομήσουν ένα κοινωνικό κράτος, με δημοκρατικούς θεσμούς που θα βασίζονται στον νόμο και την τάξη που θα εκφράζεται μέσω της λαϊκής βούλησης, ώστε να εξασφαλίζεται δίκαιη οικονομική και κοινωνική τάξη».

Το νέο σύνταγμα που τελικά θα εγκριθεί θα τεθεί σε λαϊκή έγκριση με δημοψήφισμα.

Το προτεινόμενο από τους Ρώσους συριακό σύνταγμα: https://sputniknews.com/middleeast/201701311050216226-syrian-constitution-full-text/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης