Στόχους στην πόλη Χερμέλ του Λιβάνου έπληξαν τέσσερις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Συρία, σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας. «Τέσσερις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από το συριακό έδαφος έπληξαν διάφορες ζώνες της πόλης Χερμέλ. Δεν έχει αναφερθεί κανένα θύμα», αναφέρουν οι πηγές.

Η πόλη Χερμέλ βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από την λιβανοσυριακή μεθόριο και πλήττεται συχνά από τους βομβαρδισμούς που σημειώνονται στο συριακό έδαφος. Η πόλη βρίσκεται ανατολικά της Κοιλάδας Μπεκάα, που αποτελεί το προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας, αλλά και Σύροι αντάρτες, ανακοίνωσαν σήμερα τον θάνατο ενός από τους πλέον υψηλόβαθμους διοικητές του ανταρτικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού σε μάχες που σημειώθηκαν με τα κυβερνητικά στρατεύματα κοντά στην νότια πόλη Ντεράα, η οποία βρίσκεται στην συριακή μεθόριο με την Ιορδανία.

Ο Γιάσερ αλ Άμπουντ, πρώην αξιωματικός του συριακού στρατού, ο οποίος είχε αυτομολήσει κατά τις πρώτες ημέρες της εξέγερσης, σκοτώθηκε σήμερα καθώς ηγείτο μιας επίθεσης των ανταρτών σε σημεία ελέγχου του στρατού στην πόλη Τάφας, νοτιοδυτικά της Ντεράα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης