Σαφή εντολή στον κυβερνητικό κεντροαριστερό συνασπισμό για τα επόμενα τέσσερα χρόνια έδωσε το εκλογικό σώμα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit polls των βουλευτικών εκλογών στη Ρουμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η Σοσιαλφιλελεύθερη Ένωση (USL) του Victor Ponta συγκέντρωσε κοντά στο 57% των ψήφων και οδεύει ολοταχώς για την εξασφάλιση της πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Η Κεντροδεξιά Αντιπολίτευση, που πρόσκειται στον πρόεδρο της ευρωπαϊκής χώρας, Traian Basescu, δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 20%.

«Έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Από αύριο, μπορούμε να μιλάμε για τα σχέδια για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, επειδή έχουμε ειρήνη και σταθερότητα. Όπως δεσμεύτηκα απέναντι στους Ρουμάνους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, αναλαμβάνω την ευθύνη να συνεχίσω να ηγούμαι της κυβέρνησης της Σοσιαλφιλελεύθερης Ένωσης», τόνισε ο επικεφαλής της USL.

«Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης της οποίας θα ηγηθώ θα είναι μόνον φιλοευρωπαϊκός και φιλονατοϊκός. Είμαστε μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και το μέλλον μας βρίσκεται μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», πρόσθεσε, ενώ δεν παρέλειψε να απευθύνει μήνυμα ενότητας προς τον πρόεδρο της χώρας.

«Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Ρουμανία χρειάζεται ειρήνη και μία περίοδο ανοικοδόμησης. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις πολιτικές αντιπαλότητες, το μίσος και την εκδίκηση», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκ νέου ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Victor Ponta πάντως δεν έχει ακόμα εξασφαλιστεί, καθώς ο πρόεδρος Traian Basescu έχει επανειλημμένως αφήσει να εννοηθεί ότι θα διορίσει κάποιον της δικής του επιλογής.

Διαβάστε επίσης:
Άνοιξαν οι κάλπες στη Ρουμανία, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012, 08:14

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης