Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ισπανία, κατά την οποία ελήφθησαν αποφάσεις για την παροχή βοήθειας στο ισπανικό τραπεζικό σύστημα.

«Ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 20:30 ώρα Ελλάδος σήμερα για να εξηγήσει τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup που αφορούσε σε μια ευρωπαϊκή βοήθεια προς τις ισπανικές τράπεζες», ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός «θα εξηγήσει στα μέσα ενημέρωσης τις αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση του ισπανικού τραπεζικού τομέα», διευκρινίζει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Πηγή προσκείμενη στο θέμα αυτό δήλωσε ότι η Ισπανία θα ζητήσει βοήθεια για τις τράπεζές της και η ευρωζώνη θα αποδεχθεί το αίτημά της.

Επίσης άλλες πηγές προσκείμενες στο ζήτημα δήλωσαν ότι το σχέδιο βοήθειας για τις ισπανικές τράπεζες θα ανέρχεται σε «έως 100 δισεκατομμύρια ευρώ». «Η ευρωζώνη δεν θα ζητήσει από την Ισπανία ένα σχέδιο λιτότητας», δήλωσε παράλληλα ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή, ενώ, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο θέμα, το ΔΝΤ θα μετάσχει στο σχέδιο βοήθειας έχοντας έναν ρόλο επίβλεψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά την συνέντευξη ο πρόεδρος του Eurogroup θα εκδώσει ανακοίνωση για το τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη.

Στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup η Lagarde

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ μετείχε στην τηλεδιάσκεψη , γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στο θέμα αυτό.

Η πηγή αυτή δεν διευκρίνισε προς το παρόν αν το ΔΝΤ θα μετάσχει σε  σχέδιο βοήθειας προς τις ισπανικές τράπεζες. Η Ισπανία δεν έχει ακόμη υποβάλλει επισήμως αίτημα για βοήθεια, ενώ ακόμη δεν έχει καθοριστεί το περίγραμμα ενός τέτοιου σχεδίου.

 Διαβάστε επίσης: «Θα ζητηθεί από την Ισπανία να εξυγιάνει τον χρηματοπιστωτικό της τομέα»

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης