Δικαστήριο του Μιλάνου καταδίκασε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε τετραετή ποινή φυλάκισης για υπόθεση φοροδιαφυγής.

Ειδικότερα, ο «Καβαλιέρε» καταδικάστηκε σήμερα σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και σε στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι για φορολογική απάτη στην υπόθεση του ομίλου Mediaset.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη καταδίκη για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς πολλές από τις υποθέσεις εναντίον του δεν έφτασαν ποτέ στα δικαστήρια, ενώ για άλλες απαλλάχθηκε των κατηγοριών.

«Πρόκειται για μία ακόμη συνέχεια του γνωστού έργου που προβλέπει τον δικαστικό κατατρεγμό του Μπερλουσκόνι», δήλωσε για την εν λόγω απόφαση ο γραμματέας του κεντροδεξιού κόμματος, Λαός της Ελευθερίας, Αντζελίνο Αλμπάνο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες με ανακοίνωσή του ο Μπερλουσκόνι γνωστοποίησε ότι δεν θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροδεξιάς στις βουλευτικές εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δικηγόροι του Καβαλιέρε, κάνουν λόγο για «απίστευτη απόφαση» και πλέον επιδιώκουν μία «διαφορετική προσέγγιση της υπόθεσης από το Εφετείο».

(H ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης)

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης