Ένας αυστραλός 18χρονος βρέθηκε σήμερα σε άθλια κατάσταση αλλά ζωντανός, μετά από περιπλάνηση δύο μηνών στη ζούγκλα χωρίς καθόλου προμήθειες σε νερό ή τρόφιμα.

Ο λόγος για τον 18χρονο Mathew Allen που είχε εξαφανιστεί τον περασμένο Νοέμβριο από το σπίτι του στο Wesley, μια περιοχή βόρεια του Σύδνεϋ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και θέλοντας να δοκιμάσει τις προσωπικές του αντοχές, ξεκίνησε ένα ταξίδι στην εξαιρετικά άγρια φύση της Αυστραλίας με μοναδικές του προμήθειες τα ρούχα που φορούσε.

Ο νεαρός βρέθηκε απολύτως τυχαία από διερχόμενους πεζοπόρους και με την κατάσταση της υγείας του σε απολύτως οριακά σημεία. Τυφλός σχεδόν λόγω της αφυδάτωσης κι έχοντας χάσει το μισό του σωματικό βάρος, με το σώμα του γεμάτο από βδέλλες και τσιμπήματα εντόμων, ενώ τα κάτω άκρα του είχαν ήδη προσβληθεί από γάγγραινα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 18χρονος όλο αυτό το χρονικό διάστημα έμενε στο ύπαιθρο, εκτεθειμένος στο απίστευτα ξηρό και άνυδρο καλοκαίρι της Αυστραλίας, σχεδόν χωρίς καθόλου τροφή και πίνοντας νερό από μολυσμένα με μικροοργανισμούς λιμνάζοντα ύδατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με υπολογισμούς των αρχών και με βάση την περιοχή στην οποία περιπλανήθηκε, εκτιμάται πως αρκετές φορές οι διασώστες στις προσπάθειες αναζήτησής του τον είχαν προσεγγίσει, εκείνος ωστόσο προτιμούσε να κρύβεται.

 Η οικογένειά του πληροφορήθηκε σοκαρισμένη για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το παιδί τους, αφού μετά από τόσο καιρό είχαν πλέον χάσει κάθε ελπίδα πως θα το ξανάβρισκαν ζωντανό.

Ο νεαρός διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο και εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη για τη ζωή του κατάσταση.

Επιμέλεια : Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης