Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι θα συγκαλέσει την επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων εντός της ημέρας για να εξεταστούν οι επιθέσεις στη Γαλλία και στην Τυνησία.

Ο Κάμερον εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον γαλλικό λαό μετά την επίθεση και σημείωσε ότι σχεδιάζει να συνομιλήσει αργότερα με στελέχη της τυνησιακής κυβέρνησης για να εκφράσει τη συμπάθειά του και τα συλλυπητήριά του έπειτα από την έφοδο ενός ενόπλου σε ένα ξενοδοχείο στο θέρετρο Σους, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 28 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή είναι μια απειλή με την οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι όλοι, τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σήμερα στην Τυνησία και στη Γαλλία μπορούν να συμβούν παντού», δήλωσε ο Κάμερον σε δημοσιογράφους.

Διευκρίνισε ότι θα συγκληθεί εντός της ημέρας η επιτροπή COBRA, προκειμένου να «διασφαλίσουμε ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεργαστούμε και να συντονιστούμε με άλλες χώρες» για την αντιμετώπιση της απειλής.

Πρόσθεσε: «πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δηλητηριώδη αφήγηση των ριζοσπαστών, που επηρεάζουν το μυαλό τόσων νέων ανθρώπων, είναι ανάγκη να την πολεμήσουμε με ό,τι έχουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, ο Κάμερον συνομίλησε με τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ στον οποίο εξέφρασε τη συμπάθειά του και τα συλλυπητήριά του. Μια πηγή στη συνοδεία του Κάμερον ανέφερε ότι «ο Κάμερον μίλησε με τον πρόεδρο Ολάντ (…) για αυτό το φρικιαστικό συμβάν», προσθέτοντας ότι «οι σκέψεις μας πηγαίνουν στους πληγέντες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης