Το κολλέγιο Utica στη Νέα Υόρκη εκκενώθηκε τη Δευτέρα, μετά από την πληροφορία ότι υπάρχει «αληθινή απειλή» από άγνωστο που ισχυρίζεται ότι είναι οπλισμένος και βρίσκεται μέσα σε αυτό, όπως ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι του ιδρύματος.

Η αστυνομία έδωσε εντολή να εκκενωθούν τα γραφεία, να κλείσει το κολέγιο και να παραμείνουν στις εστίες τους οι φοιτητές, έως ότου δοθεί νέα οδηγία από τους αρμόδιους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του κολεγίου, πρόκειται για «σοβαρή απειλή».
Στις εγκαταστάσεις του κολεγίου και στο κάμπους αναπτύχθηκαν ένοπλοι στρατιώτες, οι οποίοι πραγματοποίησαν έλεγχο σε όλους τους χώρους.

Ο εκπρόσωπος του κολεγίου διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς, όπως κυκλοφόρησε σε μερίδα των ΜΜΕ.

«Ένοπλοι αστυνομικοί θα εκκενώσουν τα κτήρια όσο πιο γρήγορα μπορούν. Συμμορφωθείτε με τις υποδείξεις των Αρχών. Αν είστε κρυμμένοι σε χώρο του κολλεγίου, θα οδηγηθείτε σε ασφαλή τοποθεσία. Παρακαλούμε μείνετε εκεί που βρίσκεστε, μέχρι να σας εντοπίσουν οι αστυνομικοί», έγραφε σε μήνυμα υπεύθυνος του κολλεγίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ενημέρωσε ότι υπήρξε ένα απειλητικό τηλεφώνημα από άντρα, ο οποίος υποστήριζε ότι είναι οπλισμένος και ότι θα προκαλέσει πολλούς θανάτους στο κολέγιο. Μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι στρατιώτες, δεν βρέθηκαν ενδείξεις από πυροβολισμούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης