Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 ακόμη τραυματίστηκαν, όταν αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση με όλμους σε μια περιοχή ελεγχόμενη από κυβερνητικές δυνάμεις στο δυτικό τμήμα του Χαλεπιού, όπως μετέδωσαν αργά χθες το βράδυ ένας συριακός τηλεοπτικός σταθμός και μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου τα οποία πρόσκεινται φιλικά στο συριακό καθεστώς.

Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μαγιαντίν ανέφερε ότι οι οβίδες έπεσαν σε συνοικίες όπου κατοικούν άμαχοι, στο βόρειο και δυτικό τμήμα της πόλης, έπειτα από τις σφοδρές μάχες των τελευταίων ημερών, καθώς οι αντάρτες επιτίθενται σε εγκαταστάσεις-κλειδιά των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση, ανέφερε ότι ο απολογισμός των θυμάτων είναι χαμηλότερος, κάνοντας λόγο για 20 νεκρούς, ανάμεσά τους 11 πολίτες.

Η ίδια οργάνωση, η οποία εδρεύει στη Βρετανία, ανέφερε ακόμη ότι τουλάχιστον 20 άνδρες του τακτικού στρατού έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 20 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με αντάρτες και μέλη του Μετώπου αλ Νούσρα, το οποίο συνδέεται με την αλ Κάιντα, στη συνοικία Χανάνο της πόλης. Κατά την ίδια πηγή, στις μάχες σκοτώθηκαν και 13 αντάρτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης