Η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ θα συμμετάσχει σε άμεσες συνομιλίες με την αντιπολίτευση, μόλις οι αντικυβερνητικές δυνάμεις αποδεχθούν το σχέδιο για την κήρυξη εκεχειρίας που πρότεινε ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Ανάν και οι μάχες στη Συρία σταματήσουν, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ουάλιντ αλ Μουάλεμ, στη Μόσχα.

«Θα είμαστε έτοιμοι για έναν τέτοιο διάλογο τη στιγμή που η συριακή αντιπολίτευση αποδεχθεί το σχέδιο έξι σημείων του Κόφι Ανάν. Η κυβέρνηση της Συρίας δεν θα αποδεχθεί την έναρξη συνομιλιών, όσο οι συγκρούσεις στη χώρα συνεχίζονται» επεσήμανε ο αλ Μουάλεμ σε συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σέιχ Άνας Αϊρούτ, μέλος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, από την πλευρά του δήλωσε ότι τα συριακά στρατεύματα δεν έχουν αποσυρθεί από τις εξεγερμένες περιοχές, όπως προβλέπει το σχέδιο που υποστηρίζει ο ΟΗΕ: «Αυτό το οποίο δήλωσε ο αλ Μουάλεμ στη Μόσχα είναι απόλυτα ψευδές και αποτελεί μέρος των ελιγμών του συριακού καθεστώτος».

Διαβάστε επίσης: Νόμιμη κάθε άμυνα του λαού της Συρίας

«Το σχέδιο Ανάν είναι καταδικασμένο να αποτύχει»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει απόδειξη ότι η Δαμασκός εφάρμοσε το σχέδιο Ανάν»

Οι Σύροι εξεγερμένοι θα τιμήσουν την εκεχειρία

Εκεχειρία από τους Τουαρέγκ στο Μάλι

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης