Την ολοκλήρωση των στρατιωτικών τους επιχειρήσεων ανακοίνωσαν οι μαχητές Τουαρέγκ στο Μάλι, απόφαση που αναμένεται να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην αποκλιμάκωση της κατάστασης στο εσωτερικό της αφρικανικής χώρας.

Οι πόλεις που ελέγχουν τα μέλη του MLNAΜετά την ανατροπή του απερχόμενου προέδρου από τον στρατό, τα μέλη του Εθνικού Κινήματος για την Απελευθέρωση του Αζαουάντ (MLNA) βρήκαν την ευκαιρία να θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους πόλεις-κλειδιά στο βόρειο τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του Τιμπουκτού, εκμεταλλευόμενα την υπεροπλία που τους εξασφάλισε η… θητεία τους δίπλα στον Λίβυο συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι, στη διάρκεια της εξέγερσης στη Λιβύη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σαρωτικές νίκες τους σε βάρος των κυβερνητικών δυνάμεων προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στο στρατιωτικό καθεστώς, το οποίο είδε τη δημοτικότητά του να μειώνεται ραγδαία μετά τις πρώτες ελλείψεις σε καύσιμα λόγω των οικονομικών κυρώσεων που επέβαλαν η Αφρικανική Ένωση και η Οικονομική Ένωση για τη Συνεργασία των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (Ecowas).

Εκπρόσωπος του MLNA ανακοίνωσε πως η εκεχειρία θα τεθεί σε ισχύ από σήμερα τα μεσάνυχτα. «Ύστερα από την πλήρη απελευθέρωση της περιοχής Αζαουάντ και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα το MLNA αποφάσισε τον τερματισμό όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Παρακολουθήστε το video

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Με την πλάτη στον τοίχο το καθεστώς στο Μάλι
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012, 05:40

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης