Ως μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές καταστροφές εξελίσσεται ο εμφύλιος στη Συρία,ο οποίος ήδη έχει κλείσει δύο χρόνια από την έναρξή του, καθώς, με περισσότερους από 82.000 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωής τους, 12.500 χιλιάδες να αγνοούνται, και με άγνωστο τον αριθμό όσων έχουν ακρωτηριαστεί και τραυματιστεί.

Αυτά περιγράφει σε έκθεσή του το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα δικαιώματα σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Κυριακή 12 Μαΐου.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, οι περισσότεροι σκοτώθηκαν από στρατιώτες και πολιτοφύλακες του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός όσων φέρονται να είναι αγνοούμενοι, εκτιμάται πως έχουν συλληφθεί από τη μυστική αστυνομία της κυβέρνησης και άλλων φιλοκαθεστωτικών παρακρατικών ομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η συντριπτική πλειοψηφία των αμάχων θυμάτων σκοτώθηκαν από το καθεστώς. Οι δολοφονίες που γίνονται ανεπίσημα στις φυλακές αποτελούν κοινό τόπο, ενώ οι συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων είναι κυριολεκτικά τρομακτικές», δήλωσε ο Rami Abdulrahman, πρόεδρος του Παρατηρητηρίου.

«Τα στοιχεία που έχουμε αναφέρονται σε αποδεδειγμένες δολοφονίες» διευκρίνισε ο Abdulrahman. «Αν αναφερθούμε στα πραγματικά στοιχεία και όπως τα εκτιμούμε, τότε ο συνολικός αριθμός των θυμάτων αυτής της εμφύλιας σύρραξης, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε πως ξεπερνάει τα 120.000».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης