Αγνοούμενος παραμένει ο Ιταλός δημοσιογράφος, Ντομένικο Κουίρικο, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στη Συρία τον περασμένο Απρίλιο. Οι δύο κόρες του 62χρονου, Ελεονώρα και Μετέλα, απηύθυναν βιντεοσκοπημένη έκκληση για τυχόν πληροφορίες, μέσω της ιστοσελίδας της εφημερίδας La Stampa. «Είμαστε οι κόρες του Ντομένικο Κουίρικο, Ιταλού δημοσιογράφου και ανταποκριτή της εφημερίδας La Stampa που εξαφανίστηκε στη Συρία πριν από 50 μέρες.

Βρέθηκε εκεί για να ενημερώσει τους Ιταλούς για το δράμα της Συρίας και του λαού της. Ζητάμε από όποιον έχει πληροφορίες, να μας βοηθήσει να τον φέρουμε πίσω στο σπίτι. Αν γνωρίζετε κάτι, σας παρακαλώ, επικοινωνήστε με τις ιταλικές Αρχές. Πατέρα, σε περιμένουμε με τη μαμά να επιστρέψεις γρήγορα. Σας ευχαριστούμε». Ο Κουίρικο μετέβη στη Συρία στις 6 Απριλίου από το Λίβανο. Δεν έχει δώσει σημεία ζωής ύστερα από ένα τηλεφώνημα στη σύζυγό του και ένα μήνυμα στο οποίο έγραφε «είμαι στη Συρία», σε ένα συνάδελφό του στο ραδιόφωνο της RAI στις 9 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έμπειρος πολεμικός ανταποκριτής, ο 62χρονος έχει καλύψει πολεμικές συγκρούσεις στη Λιβύη, στο Σουδάν, το Νταρφούρ και το Μάλι. Ο Κουίρικο είχε προειδοποιήσει πως το πρώτο διάστημα δεν θα επικοινωνούσε. Στις 29 Απριλίου, ο διευθυντής της La Stampa αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την εξαφάνισή του.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης