Τον αποτροπιασμό του για τις αιματηρές επιθέσεις εξτρεμιστών σε Τουρκία και Μπουρκίνα Φάσο εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητώντας παράλληλα την ενίσχυση της συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων.

Σύμφωνα με τον Μάρτιν Σουλτς, ο εξτρεμισμός θα καταπολεμηθεί στη βάση των δημοκρατικών αξιών, με την αξιοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων, την εφαρμογή του Κράτους Δικαίου και την πανευρωπαϊκή συνεργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η νέα χρονιά ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε και η προηγούμενη, με δολοφονικές επιθέσεις και βαθιά θλίψη. Μετά τις βίαιες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, την Κοπεγχάγη, την Τύνιδα, τη Τζακάρτα και αλλού, η επίθεση της 12ης Ιανουαρίου στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης άφησε πίσω της 10 Ευρωπαίους πολίτες νεκρούς και αρκετούς τραυματίες. Στην επίθεση της 15ης Ιανουαρίου στην Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο, σκοτώθηκαν πάνω από δύο ντουζίνες άνθρωποι από επτά χώρες» ανέφερε ο Γερμανός αξιωματούχος.

«Αυτή η τρομοκρατία που δεν γνωρίζει σύνορα έχει βάλει στο στόχαστρο την ελευθερία μας και μας απειλεί όλους: στην Τουρκία, την Ευρώπη και αλλού» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης