Τον καθαρό αέρα στην επιφάνεια της γης ανέπνευσαν το πρωί της Παρασκευής τέσσερις ανθρακωρύχοι, οι οποίοι παρέμεναν παγιδευμένοι για πέντε ημέρες στα έγκατα ορυχείου στο βορειοανατολικό τμήμα της Κίνας.

Το ανθρακωρυχείο κοντά στην πόλη Γκιταϊχέ της επαρχίας Χεϊλονγκτζιάνγκ πλημμύρισε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου, με 22 εργάτες να βρίσκονται εκείνη τη στιγμή μέσα στις εγκαταστάσεις. Έξι ανθρακωρύχοι κατάφεραν να βγουν μόνοι τους, δύο εντοπίστηκαν και απομακρύνθηκαν με ασφάλεια την επόμενη ημέρα, ενώ τέσσερις ακόμη οδηγήθηκαν στην επιφάνεια το πρωί της Παρασκευής. Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τριών εργατών, την ίδια στιγμή που ο αριθμός των αγνοουμένων διαμορφώνεται πλέον στους επτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Πέμπτη, ειδικά συνεργεία διάσωσης, προχώρησαν στην άντληση περισσότερων από 40.000 κυβικών μέτρων νερού μέσα από τις εγκαταστάσεις του ορυχείου, προκειμένου να μειωθεί η στάθμη των υδάτων.

Τα δυστυχήματα σε ορυχεία είναι πολύ συχνά στην Κίνα, καθώς είναι εξαιρετικά πλημμελής η τήρηση των διεθνών κανόνων Ασφαλείας.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Κινέζοι παγιδεύτηκαν σε ανθρακωρυχείο, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012, 05:42
Σκοτώθηκαν ανθρακωρύχοι σε ορυχείο της Β. Κίνας, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012, 14:12

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης