Εδραιωμένος στην πρώτη θέση παραμένει ο Νίκος Αναστασιάδης, με τον Σταύρο Μαλά να ακολουθεί σε απόσταση 13 μονάδων και τον Γιώργο Λιλλήκα να διατηρεί τη δυναμική του σε διψήφιο ποσοστό.

Η νέα έρευνα της CMR Cypronetwork, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΡΙΚ, καταγράφει άκρως απογοητευτικά αποτελέσματα για την κατάσταση στην Κύπρο, με το 80% του πληθυσμού να τονίζει ότι «όλα τα πράγματα στον τόπο μας ακολουθούν λάθος κατεύθυνση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 51% πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση είναι χειρότερη από πέρσι, το 70% δηλώνει δυσκολία σε ό,τι αφορά στο σημερινό εισόδημά τους. Απογοήτευση καταγράφεται και στην αξιολόγηση του προέδρου Χριστόφια.

Το 32% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι διόλου τον ενδιαφέρουν οι προεδρικές εκλογές.Το ενδιαφέρον του εκλογικού σώματος για τις προεδρικές εκλογές ανεβαίνει με το 45% να δηλώνει ότι τον ενδιαφέρουν αρκετά και λίγο, το 23% να δηλώνει πολύ και το 32% να δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου.

Ο Νίκος Αναστασιάδης διατηρεί την παράσταση νίκης με 67% έναντι 10% του Σταύρου Μαλά και 8% του Γιώργου Λιλλήκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης, 65%, εκτιμά ότι υπάρξει και δεύτερος γύρος στις προεδρικές.

Για τον πρώτο γύρο ο Αναστασιάδης διατηρεί σταθερό προβάδισμα με ποσοστό 36,9%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σταύρος Μαλάς με ποσοστό 23,8% ακολουθούμενος από τον Γιώργο Λιλλήκα με 17%. Η Μακαρία Στυλιανού συγκεντρώνει ποσοστό 1,2%. Τα λευκά ανέρχονται σε 9,6% και 6,6% δεν απάντησαν. Το ποσοστό αυτών που δεν θα παν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είναι 3,4%.

Ο Νίκος Αναστασιάδης επικρατεί και σε όλα τα σενάρια δεύτερου γύρου σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Με ποσοστό 42,6% επικρατεί του Σταύρου Μαλά που μένει σε ποσοστό 28,9%, ενώ με ποσοστό 39,8% υπερισχύει του Γιώργου Λιλλήκα που συγκεντρώνει 28%. Σε αυτό το δίδυμο αυξάνεται το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι θα ρίξουν λευκό ή δεν θα ψηφίσουν κανένα, σε 17,9%.

Επιμέλεια: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης