O Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος θεωρείται ότι διαδραμάτισε βασικό ρόλο στις βομβιστικές επιθέσεις εξτρεμιστών στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, εκδόθηκε από τις βελγικές Αρχές στη Γαλλία, μετέδωσε το Reuters.

Την έκδοση του Αμπντεσλάμ ανακοίνωσαν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του Βελγίου​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Μέχρι τη σύλληψή του, στις 18 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, ήταν ο βασικός καταζητούμενος στην Ευρώπη. Γάλλος υπήκοος, μαροκινής καταγωγής, που μεγάλωσε στο Βέλγιο, θεωρείται ο μοναδικός επιζών της ομάδας εξτρεμιστών που αιματοκύλισε τη γαλλική πρωτεύουσα, με 130 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και την Ευρώπη να βυθίζεται στην εσωστρέφεια και την ξενοφοβία.

Την έκδοση του Αμπντεσλάμ ανακοίνωσαν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του Βελγίου, οι οποίοι πάντως δεν έδωσαν πληροφορίες για τον ακριβή χρόνο και τις συνθήκες της μεταφοράς του.


Σε φυλακή υψίστης ασφαλείας

Το μόνο που έγινε γνωστό είναι πως έχει ήδη μεταφερθεί στις γαλλικές φυλακές υψίστης ασφαλείας του Μπεβερέν. Ο συλληφθείς αναμένεται να παρουσιαστεί σε γαλλικό δικαστήριο προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παραδόθηκε από το Βέλγιο στις γαλλικές Αρχές βάσει του ευρωπαϊκού εντάλματος που είχε εκδοθεί στη Γαλλία στις 19 Μαρτίου» ανέφερε ο δημόσιος κατήγορος σε δήλωσή του που επικαλείται το Reuters.

Εναντίον του Σαλάχ Αμπντεσλάμ οι βελγικές Αρχές απήγγειλαν κατηγορίες -την περασμένη εβδομάδα- για την ανταλλαγή πυροβολισμών στη συνοικία Φόρεστ των Βρυξελλών, κατά την οποία τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, τρεις ημέρες πριν από τη σύλληψή του. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση νέου βίντεο με την αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας σε καφετέρια του Παρισιού.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης