Μπροστά της ακόμη και οι πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής φαντάζουν… πολυτελείς. Μόλις λίγα χιλιόμετρα από το αστικό κέντρο της αλύπητα χτυπημένης από την κρίση Μαδρίτης απλώνεται η χειρότερη «φαβέλα» της Ευρώπης: η Κανιάδα Ρεάλ Γκαλιάνα.

Ένας αδόμητος «σκουπιδότοπος» αυτοσχέδιων καλυβών και λάσπης, η μεγαλύτερη φτωχογειτονιά της Ισπανίας, όπου τα ναρκωτικά και η εγκληματικότητα συνιστούν την απόκοσμη ρουτίνα της καθημερινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί καταφτάνουν κάθε μέρα δεκάδες χρήστες ναρκωτικών ουσιών από όλες τις γωνιές της Μαδρίτης, για να εξασφαλίσουν τη δόση τους, καθώς πριν από 8 χρόνια η αστυνομία εκτόπισε τα «βαποράκια» από το κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στην Κανιάδα Ρεάλ Γκαλιάνα.

Τη συγκεκριμένη περιοχή την προτίμησαν για τον λόγο ότι αποτελούσε ήδη εδώ και δεκαετίες παράνομο χώρο κατοίκησης. Οι αρμόδιες Αρχές δεν προέβησαν στην καταστροφή της, επειδή σε μία τέτοια περίπτωση θα βρίσκονταν σε αδιέξοδο με τους δυνητικά άστεγους ανθρώπους.

Η αυθαίρετη πόλη μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, όπου πρωταγωνιστούν ετοιμόρροπες αυθαίρετες κατοικίες, τεράστιοι λασπόλακκοι, χωματερές και ό,τι άλλο «μαύρο» μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης