Η βετεράνος της δημοσιογραφίας Μπάρμπαρα Ουόλτερς, η οποία το 1976 έγινε η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια βραδινού δελτίου ειδήσεων στις ΗΠΑ, πρόκειται σήμερα να ανακοινώσει την συνταξιοδότησή της μέσα από το καθημερινό τοκ-σόου που παρουσιάζει με τίτλο «The View», ανακοίνωσε το δίκτυο ABC που το μεταδίδει.

Όπως αναρτήθηκε χθες Κυριακή σε μπλογκ με ειδήσεις από τον χώρο του θεάματος, η 83χρονη πλέον Ουόλτερς θα ανακοινώσει σήμερα από το τοκ-σόου της για γυναίκες–μία δική της ιδέα που ξεκίνησε να παρουσιάζει το 1997–ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση στην τηλεοπτική δημοσιογραφία το προσεχές καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μέχρι τότε, θα συνεχίσει να παρουσιάζει και να κάνει ρεπορτάζ για την εκπομπή «The View» του ABC και να εμφανίζεται σε ειδικά προγράμματα» ανέφερε το μπλογκ προσθέτοντας ότι η Ουόλτερς θα παραμείνει εκτελεστική παραγωγός της εκπομπής.

Το 2010, η Ουόλτερς υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Τον Ιανουάριο, λιποθύμησε, χτύπησε το κεφάλι της κι υπέστη διάσειση και στη συνέχεια διαγνώστηκε με ανεμοβλογιά, γεγονός που την κράτησε μακριά από την δουλειά για τουλάχιστον ένα μήνα.

Είναι περισσότερο γνωστή για μερικές από τις σημαντικότερες συνεντεύξεις στην αμερικανική τηλεόραση, μεταξύ των οποίων με πολιτικούς όπως ο Φιντέλ Κάστρο, η Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Σαντάμ Χουσέιν και όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ μετά τον Ρίτσαρντ Νίξον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ουόλτερς ξεκίνησε την τηλεοπτική δημοσιογραφία το 1961 ως ρεπόρτερ στην εκπομπή «Today» του NBC, μία εκπομπή της οποίας στη συνέχεια έγινε η πρώτη γυναίκα-συμπαρουσιάστρια.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης