Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 11 ξένους ως ύποπτους για συμμετοχή σε έναν πυρήνα της οργάνωσης του Ισλαμικού Χαλιφάτου στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος συνδέεται με τους καμικάζι που πραγματοποίησαν την επίθεση αυτήν την εβδομάδα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, σύμφωνα με τον ιστότοπο του δικτύου Haberturk.

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια εφόδου που πραγματοποίησαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας στην περιοχή Μπασάκσεχιρ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Με αυτές ανέρχεται σε 24 ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται για την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ, σύμφωνα με το Haberturk.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την είδηση αυτή, η οποία δημοσιεύεται και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας που πιστεύεται ότι ήταν μέλη του Ισλαμικού Χαλιφάτου σκότωσαν 44 ανθρώπους στην επίθεση που πραγματοποίησαν την Τρίτη στο κύριο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Οι τρεις βομβιστές ήταν ένας Ρώσος, ένας Ουζμπέκος και ένας Κιργίζιος, σύμφωνα με δήλωση που έκανε χθες Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος. Σε άλλη επιχείρηση, οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν την Πέμπτη τέσσερις Τούρκους πολίτες κοντά στη μεθοριακή διάβαση του Οντσούπιναρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, με την υποψία ότι είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, ανακοίνωσε το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τέσσερις συλληφθέντες προσπαθούσαν να επιστρέψουν στην Τουρκία από μια εμπόλεμη περιοχή στη Συρία που τελεί υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Χαλιφάτου, διευκρινίζει στη σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Πιθανότατα ξένοι οι τρομοκράτες, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης