Ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ, ο οποίος κατηγορείται για εσχάτη προδοσία, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με καρδιολογικά προβλήματα, μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ επικαλούμενα αστυνομικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, ο Μουσάραφ χαρακτήρισε τις κατηγορίες για εσχάτη προδοσία ως εναντίον του βεντέτα. Ο Μουσάραφ, ο οποίος ανέβηκε στην εξουσία με πραξικόπημα το 1999 και καθαιρέθηκε το καλοκαίρι του 2008, επρόκειτο  να εμφανισθεί στα τέλη Δεκεμβρίου για πρώτη φορά ενώπιον ενός ειδικού δικαστηρίου με την κατηγορία της «εσχάτης προδοσίας», η οποία συνδέεται με την επιβολή εκ μέρους του κατάστασης έκτακτης ανάγκης το 2007.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε μετά την ανακάλυψη εκρηκτικών στην άκρη δρόμου από τον οποίο επρόκειτο να διέλθει η αυτοκινητοπομπή του. Πρόκειται να επαναληφθεί την 1η Ιανουαρίου. Το δικαστήριο συστάθηκε τον Νοέμβριο από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, ο οποίος ήταν ήδη πρωθυπουργός το 1999 και ανατράπηκε από τον Περβέζ Μουσάραφ.

Έτσι, ο 70χρονος Μουσάραφ θα εμφανιζόταν σήμερα στο δικαστήριο, ωστόσο κατά τη διαδρομή του ένιωσε δυσφορία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης