Στη Γαλλική Δικαιοσύνη προσέφυγε η Ένωση Εβραίων Φοιτητών, λόγω πολλών αντισημιτικών σχολίων που αναρτήθηκαν στο Twitter.

Μετά από αυτή την ενέργεια, οι διαχειριστές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας αναγκάστηκαν να «κατεβάσουν» αυτά τα σχόλια αλλά αυτό δεν εμπόδισε την ανάρτηση νέων tweets τα οποία αναπαρήγαγαν το φυλετικό μίσος αλλά αυτή τη φορά με συγκεκαλυμμένο τρόπο. (πχ. «ενας καλός μαύρος», «αν ήμουν ναζί», κλπ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη συγκεκριμένη προσφυγή, την οποία υποστήριξαν και πολλές άλλες αντιρατσιστικές οργανώσεις της Γαλλίας, η εβραϊκή φοιτητική κοινότητα, βασιζόμενη στο ότι οι πράξεις αυτές προάγουν το ρατσιστικό μίσος και παρακινούν άμεσα σε πράξεις βίας, απαίτησαν να τους δοθούν τα στοιχεία των κατόχων των λογαριασμών ώστε να μπορούν να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης, αφού, σύμφωνα με το Γαλλικό Δίκαιο, τέτοιου τύπου διαδικτυακές αναρτήσεις είναι δυνατόν να αποτελούν ποινικά αδικήματα.

Η αιτιάσεις τους βρήκαν απολύτως σύμφωνο το Γάλλο Δικαστή ο οποίος έδωσε εντολή στον αμερικανικό ιστότοπο να ενσωματώσει στις δυνατότητες των χρηστών, (τουλάχιστον για τη Γαλλική επικράτεια), ένα μηχανισμό που να επιτρέπει εύκολα την «επισήμανση» και την καταγγελία τέτοιων σχολίων.

Επιμέλεια : Παύλος Κιρκασίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης