Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του είχε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας προκειμένου να συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στη Β. Κορέα και τη Συρία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α., Victoria Nuland, ο John Kerry επικοινώνησε με τον Sergei Lavrov και συμφώνησαν να συναντηθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο θέμα της Β. Κορέας, η οποία πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες την τρίτη της πυρηνική δοκιμή μετά από εκείνες του 2006 και του 2009, ο John Kerry διεμήνυσε στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας πως θα πρέπει να υπάρξει στενότερη συνεργασία για τον περιορισμό στη διάδοση των πυρηνικών όπλων, άποψη με την οποία συμφώνησε ο Sergei Lavrov.

Για το ζήτημα της Σύριας, όπου υπάρχει σαφής διάσταση απόψεων -με τη Μόσχα να μπλοκάρει μέσω βέτο τουλάχιστον δύο ψηφίσματα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. που προβλέπουν την απομάκρυνση του προέδρου της χώρας από την πολιτική σκηνή και τη διενέργεια εκλογών- ο John Kerry κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του να δώσουν από κοινού ένα άμεσο τέλος στην αιματοχυσία, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αποσπάσει κάποια συγκεκριμένη δέσμευση.

Διαβάστε επίσης:
Λάβρος κατά της Β. Κορέας ο John Kerry, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013, 04:10

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης