Η στρατιωτική χούντα της Ταϊλάνδης διόρισε σήμερα δύο απόστρατους στρατηγούς που έχουν διασυνδέσεις με το παλάτι ως συμβούλους, προωθώντας ανοικτά ισχυρές προσωπικότητες του συστήματος που είναι εχθρικές προς την οικογένεια Σιναουάτρα, από την οποία προέρχονται δύο πρώην πρωθυπουργοί της χώρας, ο Ταξίν και η Γινγκλάκ.

Με την ελπίδα ότι θα δείξουν πως τα πράγματα επιστρέφουν στο κανονικό, ο στρατός μείωσε επίσης τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε επιβάλει αφού κατέλαβε την εξουσία με το πραξικόπημα της 22ας Μαΐου και αναμένεται να επιταχύνει τις προσπάθειές του να ανακάμψει η οικονομία έπειτα από μήνες πολιτικής αναταραχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Πληροφορικής και Τεχνολογίας ανακοίνωσε ότι μπλόκαρε την πρόσβαση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook έπειτα από αίτημα του στρατού ώστε να περιοριστούν οι διαμαρτυρίες. Όμως ο ιστότοπος λειτουργούσε κανονικά έπειτα από 30 λεπτά και ο στρατός διέψευσε οποιαδήποτε εμπλοκή στο θέμα, λέγοντας ότι η δυσκολία στην πρόσβαση στον ιστότοπο οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα.

Πάντως ο στρατός έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τη διασπορά προκλητικού υλικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι νέοι σύμβουλοι της χούντας είναι ο στρατηγός Πράουιτ Ουινγκσουάν και ο απόστρατος επικεφαλής του στρατού στρατηγός Ανουπόνγκ Παοτσίντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο άνδρες είναι σημαντικές προσωπικότητες του στρατού της Ταϊλάνδης και έχουν στενές σχέσεις με τον επικεφαλής του πραξικοπήματος, τον στρατηγό Πραγιούθ Τσαν-ότσα. Και οι τρεις είναι πιστοί στον βασιλιά και συμμετείχαν το 2006 στην ανατροπή του Ταξίν Σιναουάρα, ο οποίος παραμένει στο επίκεντρο της πολιτικής κρίσης στην Ταϊλάνδη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης