Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι παγιδεύτηκαν την Παρασκευή ύστερα από την κατάρρευση ενός πολυκαταστήματος στην πρωτεύουσα της Τανζανίας, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Μέλη των σωστικών συνεργείων που επιχειρούν στην Νταρ ες Σαλάμ ανέφερε σε δηλώσεις του πως 13 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί μέσα από τα ερείπια, την ίδια στιγμή που περίπου 45, συμπεριλαμβανομένων εργατών, κατοίκων και μαθητών, αγνοούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Άκουσα έναν δυνατό θόρυβο και στη συνέχεια είδα το κτήριο να καταρρέει πίσω μου. Όλοι άρχισαν να τρέχουν, πιστεύοντας πως πρόκειται για σεισμό. Υπήρχε σκόνη παντού. Στη συνέχεια συνειδητοποιήσαμε τί πραγματικά είχε συμβεί», εξήγησε η Nishit Surelia, αυτόπτης μάρτυρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο της τραγωδίας έχει σταλεί ένας τεράστιος γερανός, προκειμένου να απομακρύνει μπάζα και μπετά, διευκολύνοντας έτσι το έργο των σωστικών συνεργείων.

Όπως μετέδωσε το Associated Press, ορισμένα από τα παγιδευμένα θύματα τηλεφώνησαν σε αγαπημένα τους πρόσωπα και τους ενημέρωσαν για την καταστροφή. Το κτήριο ήταν υπό κατασκευή και σύμφωνα με το BBC μόλις οι εργασίες ολοκληρώνονταν θα είχε τουλάχιστον 12 πατώματα. Η κατάρρευση σημειώθηκε πολύ κοντά σ’ ένα τζαμί, μικρές επιχειρήσεις και ιδιωτικές κατοικίες.

Τα αίτια της κατάρρευσης παραμένουν άγνωστα, με τις έρευνες της Αστυνομίας να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης