Ο ανταγωνισμός των τοπικών σούπερ μάρκετ στη Νότια Νορβηγία είχε ως αποτέλεσμα να… εξαφανιστούν από τα ράφια όλες οι πάνες για μωρά.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα αυτά στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν πελάτες ανταγωνίζονταν μεταξύ τους ρίχνοντας τις τιμές, με συνέπεια το προϊόν να γίνει τόσο φθηνό, που έσπευσαν να το προμηθευτούν σε μεγάλες ποσότητες μέχρι και κάτοικοι από γειτονικές χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, αρκετοί είναι αυτοί που θα βγάλουν σημαντικό κέρδος αγοράζοντας και μεταπωλώντας τις πάνες. «Αγοράζουν και την τελευταία πάνα, ό,τι έχουμε στα ράφια, τις φορτώνουν στα αυτοκίνητά τους και τις πηγαίνουν στο σπίτι τους, όπου τις πουλάνε βγάζοντας καλά κέρδη» ανέφερε ο Τέργε Ράγκναρ Χάνσεν, διευθυντής σε ένα υποκατάστημα της αλυσίδας Rema 1000.

«Οι… πελάτες χονδρικής φτάνουν στη Νορβηγία από τη Σουηδία, γεμίζουν τα αυτοκίνητά τους και επιστρέφουν στις χώρες τους με το πλοίο» είπε ο Χέλγκε Μπράιλιντ, επικεφαλής των τελωνειακών υπηρεσιών στο Κρίστιανσαντ των νότιων ακτών της Νορβηγίας. «Μας εξήγησαν ότι ο μοναδικός λόγος που ήρθαν στη Νορβηγία ήταν για να αγοράσουν πάνες τις οποίες θα ξαναπουλήσουν. Οι άνθρωποι αυτοί προέρχονται κυρίως από την Πολωνία και τη Λιθουανία και δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ανήκουν σε εγκληματικές οργανώσεις» πρόσθεσε.

Ορισμένοι, μάλιστα, είχαν αγοράσει πάνες αξίας έως και 50.000 κορονών (περίπου 6.600 ευρώ), δηλαδή σχεδόν 80.000 πάνες. Παρά το γεγονός ότι η Νορβηγία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η εξαγωγή ενός τόσο μεγάλου φορτίου είναι νόμιμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης