«Η Τουρκία τερμάτισε την στρατιωτική “Aσπίδα του Ευφράτη’’ στη βόρεια Συρία, αλλά θα είναι έτοιμη να εξαπολύσει καινούργια στρατιωτική επιδρομή με διαφορετικό όνομα αν χρειαστεί» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Για να προσθέσει ότι οι περιοχές που εστάλησαν οι τουρκικές δυνάμεις «έχουν ξεκαθαρίσει από τους τζιχαντιστές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλώσεις Γιλντιρίμ ακολούθησαν την ανακοίνωση που εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας που χαρακτήρισε «άκρως επιτυχή» την στρατιωτική αυτή επιχείρηση που είχε ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου 2016 «για να ξεκαθαρίσει τα συρο-τουρκικά σύνορα από τους τζιχαντιστές», αλλά και να εμποδίσει τις δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας του δημοκραιτκού Ενωτικού Κόμματος (PYD) να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους θύλακες στο Κομπάνι και το Αφρίν.

Με την «Επιχείρηση του Ευφράτη», η Τουρκία εξασφάλισε περιοχή 2.015 τετραγωνικών χιλιομέτρων που ολοκληρώθηκε με την κατάληψη της al-Bab, όπου οι τουρκικές δυνάμεις εγκατέστησαν τους συμμάχους τους του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA). «Έτσι η ζωή συνεχίζει στον κανονικό της ρυθμό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η τουρκική ζώνη Ασπίδα του Ευφράτη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ανακοινώσεις τόσο του Εθνικού Συμβουλίου. Όσο και του Τούρκου πρωθυπουργού, δεν διευκρινίζουν αν οι τουρκικές δυνάμεις θα αποσυρθούν πλέον από το έδαφος της βόρειας Συρίας ή θα βοηθήσουν να δημιουργηθεί νέα οικιστική περιοχή εποίκων στο συριακό αυτό έδαφος.

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης
Πληροφορίες από hurriyetdailynews.com/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης