Ένα οργισμένο πλήθος 200 σαλαφιστών (φανατικών ισλαμιστών) συγκεντρώθηκε έξω από το δικαστήριο στην Καϊρουάν, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση της Αμίνα Τάιλερ. Η νεαρή ακτιβίστρια της Femen, καταδικάστηκε σε χρηματικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ για κατοχή σπρέι πιπεριού, βάσει άρθρου του ποινικού κώδικα του 19ου αιώνα.

Η 18χρονη Τυνήσια θα δικαστεί και στις 5 Ιουνίου για άσεμνη συμπεριφορά και βεβήλωση νεκροταφείου με ποινές, που ξεκινούν από 6 μήνες και φθάνουν στα δύο χρόνια. «Αυτά που ισχυρίζονται, είναι μία εντελώς διαφορετική υπόθεση. Δεν αφορά στα χρηστά ήθη ή για μία επίθεση σ’ ένα νεκροταφείο. Αυτά είναι άλλα ζητήματα», δήλωσε η Λεϊλά Μπεν Ντεμπά, δικηγόρος της Αμίνα Τάιλερ. Η Αμίνα, είναι η πρώτη γυναίκα στον αραβικό κόσμο μέλος των Femen που επιδίδονται σε γυμνές διαμαρτυρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Μάρτιο άρχισε ν’ ανεβάζει φωτογραφίες της στο Facebook γράφοντας στο στήθος της «το σώμα μου, μου ανήκει» ξεσηκώνοντας την οργή των σαλαφιστών. Η ίδια αναγκαζόταν να κρύβεται. Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η δίκη τρία μέλη των Femen, δύο Γαλλίδες και μία Γερμανίδα διαδήλωσαν ημίγυμνες μπροστά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην Τύνιδα, ζητώντας την απελευθέρωση της Αμίνα. Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν να συλληφθούν κι εκείνες.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης