Το κόστος των ζημιών που προκάλεσε η υπερ-καταιγίδα Σάντυ όταν έπληξε τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα θα ξεπεράσει -και για τις τρεις πολιτείες που επλήγησαν- τα 71 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ανέφερε τη Δευτέρα ότι το κόστος των ζημιών από την καταιγίδα θα ανέλθει για την πολιτεία του στα 42 δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως είπε, από αυτά, τα 32 δις θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση των ζημιών και άλλα 9 δις για τη λήψη προληπτικών μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κουόμο δήλωσε ότι η πολιτεία του θα ζητήσει ομοσπονδιακή οικονομική βοήθεια. Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, ανέφερε ότι μόνο η πόλη της Νέας Υόρκης υπέστη ζημιές ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα χρήματα αυτά περιλαμβάνονται στο συνολικό ποσό που ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας.

Ο τυφώνας που έπληξε την ανατολική ακτή των ΗΠΑ στις 29 Οκτωβρίου προκάλεσε χάος, πλημμύρες και εκτεταμένα προβλήματα στο σύστημα συγκοινωνιών της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και στην ηλεκτροδότηση, αφού ορισμένες περιοχές έμειναν για ημέρες χωρίς ρεύμα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι, Κρις Κρίστι, ανέφερε ότι η πολιτεία του υπέστη ζημιές ύψους 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Κονέντικατ, ο κυβερνήτης Ντάνιελ Μαλόι δήλωσε ότι το κόστος των ζημιών σε επιχειρήσεις, σπίτια και δημόσιες περιουσίες στην πολιτεία του ανέρχεται σε 360 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: VOA

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Στα 16 με 22 δις δολάρια οι ασφαλισμένες ζημιές από τον Sandy, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012, 21:32

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης