Η Γερμανία αναγνωρίζει το τουρκικό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στη Συρία, αλλά ταυτόχρονα καλεί την Άγκυρα «για αυτοσυγκράτηση», καθώς εντείνονται οι ενδείξεις για άμεση τουρκική επιχείρηση εναντίον της Αφρίν.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, ο βοηθός εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Rainer Breul, είπε πως η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στη βορειοδυτική Συρία, ιδιαίτερα μετά τις αυστηρές προειδοποιήσεις της Άγκυρας για επικείμενη εισβολή στην περιοχή της Αφρίν, «για να εμποδίσει διάδρομο τρομοκρατίας στα σύνορά της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αφρίν – περιοχή που συνορεύει με τις νότιες τουρκικές επαρχίες Χατάι και Κιλίς – ελέγχεται από τις «τρομοκρατικές ομάδες» PYD/PKK (όπως τις χαρακτηρίζουν οι Τούρκοι), από το 2012, όταν είχαν αποσυρθεί οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις από την περιοχή.

«Η Τουρκία έχει δίκαιο ενδιαφέρον ασφάλειας στα σύνορά της με τη Συρία», παραδέχθηκε ο Breul, αναφερόμενος στις απειλές που προκαλεί στην περιοχή ο πόλεμος που συνεχίζεται στη γειτονική Συρία. «Ελπίζουμε και περιμένουμε ότι η Τουρκία θα τηρήσει πολιτική και στρατιωτική περισυλλογή», πρόσθεσε.

Ο Breul είπε ακόμη πως η Γερμανία πιστεύει πως το επίκεντρο των στρατιωτικών δραστηριοτήτων στη βόρεια Συρία θα πρέπει να περιορισθεί εναντίον των τζιχαντιστών του Daesh και των διάδοχων τρομοκρατικών οργανώσεων στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες: «Anadolu Agency»

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης