Ένα σοκαριστικό βίντεο από κάμερα ασφαλείας που καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 2013 δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο απεικονίζεται ο Άντριου Γιανγκ, 40 ετών, να συνομιλεί σε έντονο ύφος με έναν ποδηλάτη και την παρέα του. Στη συνέχεια, ο ποδηλάτης απομακρύνεται, ενώ ο φίλος του κοντοστέκεται για λίγα δευτερόλεπτα και αμέσως μετά επιτίθεται στον 40χρονο, γρονθοκοπώντας τον στο πρόσωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιανγκ πέφτει αναίσθητος στην άκρη του πεζοδρομίου και ο δράστης μαζί με την παρέα του απομακρύνονται από το σημείο σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό. Λίγες ώρες μετά, ο 40χρονος, o οποίος έπασχε από Σύνδρομο Άσπεργκερ, εξέπνευσε στο νοσοκομείο από σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιανγκ σταμάτησε τον ποδηλάτη για να του κάνει παρατήρηση διότι οδηγούσε το ποδήλατό του στο πεζοδρόμιο.

Ο δράστης, που ονομάζεται Λιούις Γκιλ, καταδικάστηκε σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση, καθώς το δικαστήριο δέχθηκε τον ισχυρισμό του ότι υπερασπίστηκε τον φίλο του, ο οποίος έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης από τον Γιανγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ποινή αυτή εξόργισε την οικογένεια του εκλιπόντος, που τη θεώρησε αρκετά επιεική, χαρακτηρίζοντας το επιχείρημα του δράστη ως κατασκευασμένο από τον συνήγορό του.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης