Οι δυο πρόεδροι και τουλάχιστον 13 βουλευτές του τουρκικού φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής μετά την άρνησή τους να καταθέσουν για «εγκλήματα που σχετίζονται με τρομοκρατική προπαγάνδα».

Η τουρκική αστυνομία έκανε επιδρομή στα σπίτια των προέδρων Σελαχαντίν Ντεμιρτάς στην Άγκυρα και Φιγκέν Γιουκσέκνταγ στο Ντιγιαρμπακίρ, τη μεγαλύτερη πόλη στην κυρίως κουρδική νοτιοανατολική περιοχή της Τουρκίας, δήλωσαν οι δικηγόροι του κόμματος στο πρακτορείο Reuters. Ο Ντεμιρτάς έστειλε από το σπίτι του μήνυμα μέσω Twitter, λέγοντας: «Οι δυνάμεις ασφαλείας στην πόρτα του σπιτιού μου για να με συλλάβουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία εισέβαλε και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο κέντρο της Άγκυρας και διεξήγαγε έρευνα. Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι η πρόσβαση στον δρόμο που βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία αποκλείστηκε από πολλά περιπολικά και τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας. Την ίδια στιγμή, ομάδα διαδηλωτών -φωνάζοντας συνθήματα- προσπάθησε να φθάσει στα γραφεία του κόμματος, αλλά εμποδίστηκε από μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης