Οι αρχές της Τουρκίας συνέλαβαν την Τρίτη τις δημάρχους της πόλης Ντιγιάρμπακιρ, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η Γκουλτάν Κισανάκ, πρώην μέλος του Κοινοβουλίου πριν από την εκλογή της στο ανώτατο αξίωμα της πόλης, και η Φιράτ Ανλί τέθηκαν υπό κράτηση, με την κατηγορία της διασύνδεσης με την τρομοκρατία. Οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στα γραφεία τους για τον εντοπισμό στοιχείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Σεπτέμβριο η Τουρκία όρισε νέες διοικήσεις σε δεκάδες δήμους -οι κάτοικοι των οποίων στην πλειονότητά τους είναι Κούρδοι- προβαίνοντας σε καθαίρεση των εκλεγμένων δημάρχων για φερόμενες σχέσεις με εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Η 55χρονη Κισανάκ, γνωστό κουρδικό πολιτικό στέλεχος, εκλέχθηκε το 2014 ως η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της πόλης. Την Τρίτη, κατέθεσε ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής στην Άγκυρα που ερευνά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Δεν κατέστη άμεσα σαφές αν η κατάθεσή της στην επιτροπή σχετιζόταν με την κράτηση της, που συνέβη με την επιστροφή της στο αεροδρόμιο του Ντιγιάρμπακιρ. Η Ανλί συνελήφθη στην κατοικία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης